Ritueelbegeleider

Als de dood uw leven raakt staat de wereld even stil. Verdriet, ongeloof, berusting, boosheid, vele gevoelens kunnen zich op zo’n moment van ons meester maken. Tijdens die emotionele rollercoaster wordt in slechts een paar dagen tijd het afscheid van een dierbare vormgegeven.

U krijgt alle ruimte om uw eigen wensen te uiten en waar het even niet lukt kan ik u helpen bij het vormgeven van de uitvaartplechtigheid

Kunt u zelf de woorden vinden en een tekst schrijven?

Of vertelt u liever aan mij hoe het leven van uw dierbare is geweest? Ik luister graag en vertaal uw woorden naar een persoonlijke tekst om te herinneren en te troosten.

 

Ook kan ik u bijstaan bij het maken van een fotopresentatie, het uitzoeken van muziek en het gebruik van andere (afscheids) rituelen.

Niet iedereen schrijft graag of wil spreken voor publiek

Ik kom als opgeleid Ritueelbegeleider bij u langs om uw wensen te horen en om de uitvaartplechtigheid door te spreken. Dit kan ook “bij leven” zijn, om dit samen met u en uw dierbare te doen. Dit kan rust geven bij het naderende afscheid van het leven.

Tarieven

Het tarief voor elke uitvaart is €450,-
Er wordt geen BTW berekend (0%-tarief).

Inbegrepen:

  • De voorbereiding van de uitvaart: het maken van een draaiboek en alles wat nodig is om de uitvaart organisatorisch en inhoudelijk goed te laten verlopen (denk bv. aan het gebruik van rituelen, voorbereiden van muziek, video’s of het maken van PowerPoint).
  • Het doornemen van jullie eigen wensen: welke bijdrage willen jullie zelf leveren en waar kan ik helpen en ondersteunen?
  • Een gesprek, waarin we samen de uitvaartplechtigheid gaan vormgeven en ‘het levensverhaal’ van de overledene opluisteren voor een in memoriam.
  • Het begeleiden van (en spreken) op de uitvaartplechtigheid.
  • Indien gewenst: het schrijven van teksten voor eengedachtenisprentje.
  • Een gedrukte versie van de uitvaartplechtigheid, om later nog eens na te lezen.

Niet inbegrepen:

 

  • Reiskostenvergoeding a 0,35 ct.
  • Aankoop attributen voor gebruik tijdens de plechtigheid (te denken valt aan heliumballonen, kaarsen, condoleancekaartje, fotolijstjes, USB stickjes etc.)

“De beste en mooiste dingen te wereld zijn niet te zien of zelfs maar aan te raken.
Ze moeten met het hart worden gevoeld

Helen Keller

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen?