Trouwambtenaar

Gefeliciteerd! Jullie hebben gekozen voor de liefde!

Bij een voorgenomen huwelijk of partnerregistratie draait het om de liefde tussen twee mensen. De ceremonie moet daarom ook goed bij jullie passen. Een huwelijksvoltrekking moet plechtig zijn, maar ook respectvol, ontspannen en liefdevol. Een beetje humor mág best op deze feestelijke dag.

Ik zou graag in een persoonlijk gesprek luisteren naar jullie verhaal en de wensen en ideeën voor jullie trouwdag, want het is júllie dag!

Zoals welk ja-woord spreekt jullie aan, welke muziek willen jullie horen, wel of geen ringwisseling in de ceremonie en wat wordt de rol van de getuigen. Ik overleg dat graag bij jullie thuis of op een andere plek waar jullie je prettig voelen. Door deze persoonlijke benadering, wordt het ook echt júllie dag!

Ik ben een beëdigd trouwambtenaar en mag zelfstandig huwelijken voltrekken in Nederland en in het buitenland.
Desgewenst kan ik een huwelijk of partnerregistratie voltrekken in het Engels of Duits.
En ik heb ook ervaring met “renewal of the vows”, want hoe leuk is het om na jaren samenzijn elkaar opnieuw de liefde te verklaren.

Tarieven

Het tarief voor elke huwelijk of partnerregistratie is €695,-
Er wordt geen BTW berekend (0%-tarief).

Inbegrepen:

 • De voorbereiding van de ceremonie: het maken van een draaiboek en alles wat nodig is om de ceremonie organisatorisch en inhoudelijk goed te laten verlopen (denk bv. aan het gebruik van huwelijksrituelen, voorbereiden van muziek, adviezen locatie en indeling ruimtes).
 • Het doornemen van jullie eigen wensen: welke bijdrage willen jullie zelf leveren en waar kan ik helpen en ondersteunen?
 • Een gesprek, waarin we samen de ceremonie gaan vormgeven en ‘het liefdesverhaal’ van jullie opluisteren voor een persoonlijke speech.
 • Het begeleiden – en uitvoeren van de huwelijksceremonie of partnerregistratie op de dag zelf.
 • Een digitale versie van de huwelijksplechtigheid of partnerregistratie, om later nog eens na te lezen.

Niet inbegrepen:

 

 • Reiskostenvergoeding a 0,35 ct.
 • Aankoop attributen voor gebruik tijdens de ceremonie (te denken valt aan heliumballonen, kaarsen, bedankkaartjes, bellenblaas, rijst, confetti, rozenblaadjes etc.)

Reviews

Birgit Rusken IconBirgit Rusken

Markerichter 105, 7773GB, Hardenberg

5,0 34 reviews

 • Avatar Veterian ★★★★★ a week ago
  Na een leuke ontmoeting vooraf de ceremonie zijn mijn vrouw en ik met volle vertrouwen de cermonie ingegaan. Birgit is een leuke, aardige en geduldige vrouw, die alles goed met jullie doorneemt om alles goed te noteren en te begrijpen over … More wie zij het gaat hebben.Na deze mooie kennismaking hebben mijn vrouw en ik een mooie ceremonie gehad, en kunnen wij met vol vertrouwen zeggen dat wij volop hebben genoten van onze mooie ceremonie.
 • Avatar Esther Bouwers - Hamhuis ★★★★★ 3 months ago
  Zorgvuldig, warm en liefdevol , zomaar wat woorden die goed bij Birgit passen.Ondanks dat Birgit al goed op de hoogte was van ons leven samen, nam ze ruimschoots de tijd om met verrassende vragen tot nieuwe inzichten te komen. Alle elementen … More werden door haar verwerkt in een prachtig verhaal tijdens onze trouwceremonie. Zo werd ons ja-woord omlijst door ons levensverhaal en vertelde ze over onze liefde voor elkaar. Dankzij het verhaal van Birgit en haar geruststellende aanwezigheid werd ons ja-woord nog specialer dan we hadden verwacht!Dank voor je liefdevolle inzet Birgit!
 • Avatar Jho Mama ★★★★★ 4 months ago
  Prima praxis
 • Avatar Marjan Companjen ★★★★★ 6 months ago
  We hebben Birgit als een vrolijke enthousiaste vrouw leren kennen op 13 oktober 2023 heeft zij onze partnerregistratie gedaan samen met onze familie.dit alles moest in een korte termijn plaatsvinden door de ziekte van mijn schoonvader dit … More alles was bij Birgit geen probleem de ceremonie was een mooi iets voor ons ook stond ze even stil bij onze dierbare ouders die helaas niet meer bij ons zijn de en verder had ze een mooie ceremonie er van gemaakt normaals Birgit bedankt voor deze mooie woorden
 • Avatar Romy Scherpenkate ★★★★★ 6 months ago
  Na een gezellige ontmoeting voorafgaand aan de ceremonie kan ik zeggen dat Birgit van onze ceremonie iets prachtigs heeft gemaakt. Birgit is een lieve en geduldige vrouw, ze neemt ruim de tijd om goed kennis te maken. Na dit fijne gesprek … More heeft ze ons verrast met haar mooie ceremonie. Haar woorden waren passend en raakten ons diep in ons hart.Wij kijken terug op een heerlijke, speciale dag.Birgit, ontzettend bedankt.
 • Avatar Fleur Stolper ★★★★★ 9 maanden geleden
  Wat heb een wij een prachtige ceremonie gehad in het gemeentehuis. Het was erg persoonlijk en liefdevol. We hebben haar gevraagd het in Engels te doen en dat deed ze prachtig. We hebben ontzettend veel complimenten over haar gekregen. We … More danken haar voor haar prachtige bijdrage op onze onvergetelijke dag
 • Avatar Coen Bults ★★★★★ 9 maanden geleden
 • Avatar Nicolle Huisinga-Slot ★★★★★ 9 maanden geleden
  Wij kennen Birgit goed en toch nam ze alle tijd voor ons. Birgit wist precies de juiste sfeer te creëren. Serieus en toch met humor. Ze zorgde ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld was!
 • Avatar Nina Kloosterman ★★★★★ 10 maanden geleden
  Met Birgit als trouwambtenaar beleef je een prachtige en persoonlijke ceremonie. Ze is heel vriendelijk en vertelt alles heel rustig en vol passie. Een geweldige ervaring die wij niet hadden willen missen!
 • Avatar Maaike Bakker ★★★★★ een jaar geleden
  De kennismaking was gezellig en spontaan, het voelde direct goed.Birgit heeft ons een fantastische ceremonie en dag bezorgd met een persoonlijke speech. Iedereen gaf complimenten over deze leuke trouwambtenaar!
 • Avatar Marijke Voortman ★★★★★ een jaar geleden
  We zijn heel blij dat we voor Birgit Rusken hadden gekozen als trouwambtenaar voor ons burgerlijk huwelijk op 28 oktober 2022. Het was fantastisch.We hadden een fijn voorgesprek en in die korte tijd wist zij van ons veel informatie voor … More haar speech te verzamelen. Birgit beschikt over een goede interviewtechniek, een goed inlevingsvermogen en ze heeft veel aandacht voor details.We vonden haar optreden zeer professioneel, en ondanks dat toch persoonlijk en met de nodige humor. Ook toonde ze oprechte belangstelling voor de aanwezige familie. Iedereen vond haar heel hartelijk en was vol lof.Dankzij Birgit Rusken begon het officiële gedeelte van ons huwelijk op een hele prettige manier. Het werd een prachtige dag, waar we met veel plezier op terugkijken en dat was mede dankzij haar bijdrage! Birgit, je bent een schat van een mens!
 • Avatar Arjan Bisschop ★★★★★ een jaar geleden

“Wanneer het geluk van een ander jouw geluk is, noemen we dat liefde.

Benieuwd wat ik voor jullie kan doen?