Trouwambtenaar

Gefeliciteerd! Jullie hebben gekozen voor de liefde!

Bij een voorgenomen huwelijk of partnerregistratie draait het om de liefde tussen twee mensen. De ceremonie moet daarom ook goed bij jullie passen. Een huwelijksvoltrekking moet plechtig zijn, maar ook respectvol, ontspannen en liefdevol. Een beetje humor mág best op deze feestelijke dag.

Ik zou graag in een persoonlijk gesprek luisteren naar jullie verhaal en de wensen en ideeën voor jullie trouwdag, want het is júllie dag!

Zoals welk ja-woord spreekt jullie aan, welke muziek willen jullie horen, wel of geen ringwisseling in de ceremonie en wat wordt de rol van de getuigen. Ik overleg dat graag bij jullie thuis of op een andere plek waar jullie je prettig voelen. Door deze persoonlijke benadering, wordt het ook echt júllie dag!

Ik ben een beëdigd trouwambtenaar en mag zelfstandig huwelijken voltrekken in Nederland en in het buitenland.
Desgewenst kan ik een huwelijk of partnerregistratie voltrekken in het Engels of Duits.
En ik heb ook ervaring met “renewal of the vows”, want hoe leuk is het om na jaren samenzijn elkaar opnieuw de liefde te verklaren.

Tarieven

Het tarief voor elke huwelijk of partnerregistratie is €695,-
Er wordt geen BTW berekend (0%-tarief).

Inbegrepen:

 • De voorbereiding van de ceremonie: het maken van een draaiboek en alles wat nodig is om de ceremonie organisatorisch en inhoudelijk goed te laten verlopen (denk bv. aan het gebruik van huwelijksrituelen, voorbereiden van muziek, adviezen locatie en indeling ruimtes).
 • Het doornemen van jullie eigen wensen: welke bijdrage willen jullie zelf leveren en waar kan ik helpen en ondersteunen?
 • Een gesprek, waarin we samen de ceremonie gaan vormgeven en ‘het liefdesverhaal’ van jullie opluisteren voor een persoonlijke speech.
 • Het begeleiden – en uitvoeren van de huwelijksceremonie of partnerregistratie op de dag zelf.
 • Een digitale versie van de huwelijksplechtigheid of partnerregistratie, om later nog eens na te lezen.

Niet inbegrepen:

 

 • Reiskostenvergoeding a 0,35 ct.
 • Aankoop attributen voor gebruik tijdens de ceremonie (te denken valt aan heliumballonen, kaarsen, bedankkaartjes, bellenblaas, rijst, confetti, rozenblaadjes etc.)

Reviews

Birgit Rusken IconBirgit Rusken

Markerichter 105, 7773GB, Hardenberg

5,0 26 reviews

 • Avatar Nina Kloosterman ★★★★★ een week geleden
  Met Birgit als trouwambtenaar beleef je een prachtige en persoonlijke ceremonie. Ze is heel vriendelijk en vertelt alles heel rustig en vol passie. Een geweldige ervaring die wij niet hadden willen missen!
 • Avatar Maaike Bakker ★★★★★ 2 maanden geleden
  De kennismaking was gezellig en spontaan, het voelde direct goed.Birgit heeft ons een fantastische ceremonie en dag bezorgd met een persoonlijke speech. Iedereen gaf complimenten over deze leuke trouwambtenaar!
 • Avatar Marijke Voortman ★★★★★ 8 maanden geleden
  We zijn heel blij dat we voor Birgit Rusken hadden gekozen als trouwambtenaar voor ons burgerlijk huwelijk op 28 oktober 2022. Het was fantastisch.We hadden een fijn voorgesprek en in die korte tijd wist zij van ons veel informatie voor … More haar speech te verzamelen. Birgit beschikt over een goede interviewtechniek, een goed inlevingsvermogen en ze heeft veel aandacht voor details.We vonden haar optreden zeer professioneel, en ondanks dat toch persoonlijk en met de nodige humor. Ook toonde ze oprechte belangstelling voor de aanwezige familie. Iedereen vond haar heel hartelijk en was vol lof.Dankzij Birgit Rusken begon het officiële gedeelte van ons huwelijk op een hele prettige manier. Het werd een prachtige dag, waar we met veel plezier op terugkijken en dat was mede dankzij haar bijdrage! Birgit, je bent een schat van een mens!
 • Avatar Arjan Bisschop ★★★★★ 8 maanden geleden
 • Avatar Hans ter Heegde ★★★★★ 10 maanden geleden
  Super bedankt voor jou bijdrage , het was onvergetelijk en prachtig hoe jij het gebracht hebt en iedereen heeft het over je gehad hoe mooi het was en hoe goed jij je ingeleefd hebt in ons en een prachtig / emotioneel/ humor relaas. Groetjes … More Jennifer en Hans ter Heegde
 • Avatar Herman Brill ★★★★★ een jaar geleden
  Na wat keuze stress van verschillende trouwambtenaren hebben wij uiteindelijk gekozen voor Birgit.Na een 1 ste kennismaking hadden wij al een goed gevoel bij Birgit.Wij zijn 50 + trouwden allebei voor de 2 de keer maar nu met volwassen … More kinderen erbij.Birgit heeft onze persoonlijkheid heel goed aangevoeld en daar een prachtig verhaal van gemaakt.Het werd een liefdevolle ceremonie, velen hadden een papieren zakdoek nodig.Alle aanwezigen spraken er vol lof over.Birgit dankjewel voor dit mooie begin van ons huwelijk.
 • Avatar André en Jentske Wuite ★★★★★ een jaar geleden
  Birgit was vanaf het eerste moment dat we elkaar ontmoeten voor het kennismakingsgesprek heel “eigen”. Ze is warm, belangstellend, kan goed luisteren maar deelt ook eigen verhalen waardoor je een verbondenheid voelt. De ceremonie was fantastisch. … More Het waren hele lieve persoonlijke respectvolle woorden waar ze exact de toon gebruikte die ons raakten met een heerlijke vleug humor. Wij willen haar zeker weer als we ooit nog eens trouwen…..maar waarschijnlijk gebeurt dat niet
 • Avatar Patrick Hutten ★★★★★ een jaar geleden
  Voor ons geregistreerd partnerschap hadden we Birgit gekozen als trouwambtenaar. Hier hebben we geen moment spijt van gehad!
  Het voorbereidend gesprek was fijn en persoonlijk, en er werd gekeken wat het best bij ons paste.
  De dag zelf
  … More was mooier dan wij ooit konden wensen. Een persoonlijke en waardevolle ceremonie. Een mooie herinnering waar we voor altijd op terug kunnen kijken!
  Birgit is echt een top mens!
 • Avatar Saskia Hesselink ★★★★★ een jaar geleden
  Prachtige dag gehad dankzij de mooie seremonie door Birgit Rusken. Vanaf het begin was het contact al heel prettig, gezellig en voelden wij ons meteen op ons gemak. Ze luisterd goed naar wat je zegt, denkt mee en zet net dat stapje extra … More voor je! Heel erg bedankt voor deze onvergetelijke dag!
 • Avatar Rosana en Lian Deijkers ★★★★★ een jaar geleden
  Op 1 oktober was onze grote dag.
  Wij hadden Birgit uitgekozen om ons in de echt te verbinden. En daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Wat heeft ze er een mooie ceremonie van gemaakt.
  Zelfs onze gasten gaven aan wat voor leuke ambtenaar
  … More we hadden.
  De eerste ontmoeting was al gelijk heel ontspannen en al onze ideeen en wensen werden enthausiast ontvangen. Alle besproken onderwerpen kwamen zo mooi terug in een persoonlijke speech.
  Ook het feit dat wij van gelijk geslacht zijn was absuluut geen probleem.
  Bedankt Birgit!
 • Avatar Thomas Buist ★★★★★ 2 jaar geleden
  Birgit was onze trouwambtenaar.. en wat een bijzonder mooie bruiloftsceremonie heeft zij er van gemaakt! Wij hadden een hele goede klik met Birgit, ook al hebben we elkaar slecht een enkele keer ontmoet. Het eerste gesprek liep ook al gelijk … More uit, omdat het zo gezellig was. En met slechts die ene ontmoeting en wat aanvullende vragen wist ze een ontzettend persoonlijke en warme ceremonie neer te zetten. Dat is best knap! Birgit is goed bereikbaar/benaderbaar en we hebben het onderlinge contact als heel prettig ervaren. Ze is zorgvuldig en volledig. En voor iedereen die een mooie, persoonlijke, warme en liefdevolle ceremonie wil, zouden we haar van harte aanbevelen!!
 • Avatar Marjolein Bokhorst Van ★★★★★ 2 jaar geleden
  Onze trouwdag was onvergetelijk!
  Birgit heeft hier ook een groot aandeel in gehad als trouwambtenaar.
  Het kennismakingsgesprek thuis was erg leuk en met het voltrekken van ons huwelijk had ze een mooi, warm en passend verhaal.
  Heel erg
  … More goed gedaan en fijn dat zij onze trouwambtenaar was X

“Wanneer het geluk van een ander jouw geluk is, noemen we dat liefde.

Benieuwd wat ik voor jullie kan doen?